albums

2B|SAFE Tienen - Horticolt Kontich Wolves 74 - 67

Een  triller met onvoorziene wendingen...

Tegen Kontich wachtte onze jongens een serieuze test met een tegenstrever die ook reeds 2 wedstrijden had gewonnen.
Onze U12 jeugdploegen organiseerden een "Warmste Week" actie met hotdogs en zelfgebakken taart en cupcakes, mede waardoor onze seniorsploegen voor een talrijk publiek speelden.
Tuur, Ward en Sem verdeelden onder hun drietjes de uitbating van de bar en de vrijwilliger van dienst die dankzij hen "rustig???" kon genieten van de wedstrijd zal hen ongetwijfeld hiervoor nog trakteren.
Terug naar de match.
Onze jongens gingen van start met een quasi perfecte 1ste quarter: met een vlotte balcirculatie in aanval en een stevige defense die heel wat balverlies bij de tegenstrever uitlokte liepen wij uit tot 25-10.
De ploeg bleek echter niet in staat de focus te behouden en na een maximale voorsprong van 18 punten begon het pijnlijk mis te lopen in Q2. Van 9 turnovers op een rij kon Kontich gebruik maken om terug te komen tot op 5 punten aan de rust. (36-31)
Na de pauze werd wat secuurder gespeeld, maar onze defense kreeg nog moeilijk vat op de Kontich shooters dat aldus kon naderen tot 1 punt eind Q3 ((55-54)
Maar het spannendste moest nog komen: Tienen kreeg geen bal meer door de ring en Kontich bouwde een voorsprong van 9 punten uit op 4 minuten van het einde (58-67)
Toen iedereen het kalf verdronken waande, zette captain Jérôme de terugkeer in met een 3-punter en Kontich scoorde niet meer tegen onze zoveverdediging.
Enkele 2-punters uit een snelle transitie brachten ons op gelijke hoogte en de zaal ontplofte toen Lucas ons met een 3-punter op voorsprong bracht.
Kontich vond geen antwoord meer en onze duur bevochte 3de zege was een feit. De ontlading bij de spelers was groot.
Te noteren dat 21 balverliezen uiteraard veel te veel zijn, maar ze werden wel ten dele gecompenseerd door 17 steals, 9 !!!! block shots en een secure 7 op 10 vanop de vrijworplijn.
  
Punten: Maes 13 , Backeljauw 2, Faes 6, Thienpont 7, Taverniers -, Barima 20, Van Ruysevelt 16, Nys 5, Geerinckx 3, Offermans 2, Declerck 0

jOjO
 
Morgen dinsdag 8 oktober om 21 uur spelen wij voor de Beker thuis tegen GUCO LIER A (2de nationale). Met een voorgift van 15 punten zullen wij onze huid duur verkopen.
, , , , , , , , , , , , , , , , ,