albums

15/02/2020 2B|SAFE Tienen – Red Vic Wilrijk 82 – 96

Een zeer sterke tegenstrever

 

Na 8 opeenvolgende overwinningen kwam een stevige opponent op bezoek.

Onze seniorploegen organiseerden hun 9de “Straffe Bierenavond” en voor een zeer talrijk opgekomen publiek kwamen de spelers bij naamafroeping het terrein op samen met onze kleinste jeugdspelertjes.

Red Vic startte furieus en liep onmiddellijk 0-12 uit in de 4de’. Onze jongens rechtten de rug en konden de achterstand goed maken en zelfs de leiding nemen met 20.-17 eind Q 1.

Red Vic pakte in Q2 uit met een 3-punterfestival met 6 opeenvolgende bommen, maar desondanks konden wij de schade beperken aan de rust (42-46).

Wie dacht dat Red Vic niet kon blijven bommen gooien aan hetzelfde hoge percentage, kwam bedrogen uit. Wat wij ook probeerden de 3-punters bleven binnen vliegen: 15 in totaal aan zeker 60 %.

Tot de 7de min van Q3 konden wij in het spoor blijven (59-64), maar toen werd de rol gelost en keken aan tegen een achterstand van 9 punten eind Q3 (63-72)

In het slot werd de voorsprong door Red Vic uitgediept, ook omdat wij in onze overhaasting om de kloof te dichten verkeerde shotkeuzes maakten.

Wij onthouden dat onze pogingen om de 3-punt scores van de tegenstrever te imiteren faliekant afliepen met slechts 5 op 30 geslaagde worpen, dat de hedging van Wilrijk ons 19 turn overs kostte en dat de enkel van Vic hem toch nog parten speelde.

 

Volgende zaterdag gaan wij naar Scherpenheuvel: weer een zware dobber.


jOjO

 

Punten: Bram 16, Kjell -, Mathias 6, Jérôme 7, Glenn -, Vic 3, Lucas 18, Nico 23, Lorenzo 5, Philippe 2, Bert 2, Waut -., , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,