albums

2B|SAFE Tienen – Soba Antwerpen 64 – 60

En toch nog gewonnen

 

Na een 4-0 langs Phil stokte ons aanvalsspel tegen een strakke Soba verdediging. Wij wisten meteen waarom onze tegenstrever de 2de beste verdediging van de reeks heeft na het ongenaakbare Boom. De acties werden steeds rommeliger, het shot lukte langs geen kanten en wij vergaten bovendien de bucket aan te vallen en geduldig de vrije man te zoeken. Q1 eindigde dus op een povere 8-13.

In het 2de Q was er aanvankelijk geen beterschap, maar nu liet de coach niet langer betijen en de eerste TO kwam er al in 1’. In 4’ werd het echter al 10-23 en dus was een 2de TO noodzakelijk, waarna wij met een 7-0 de schade aan de helft nog konden beperken tot 4 puntjes (22-26)

Q3 bleek onze zonedefense, in tegenstelling tot de week ervoor,  geen antwoord te hebben op de 3-puntshotters van Soba (29-39), maar de omschakeling naar een strikte mandefense luidde de wederopstanding in en met een reeks steals  werd met een droge 12-0 de achterstand weggewerkt en stonden wij bijna gelijk bij aanvang van het laatste Q. (42-43)

In Q4 lukte Bram zijn eerste punten, maar het shot bleef maar niet lukken – dankzij 2 3-punters van Nico werd het geen memorabele 0 op 21 3-punters – maar in de bucket werd nu toch de ruimte gezocht en gevonden langs Vic. Lucas zette keer op keer vanop de guard een drive naar de ring in, wat leidde tot een hele reeks vrijworpen die hij zonder misser omzette.

Soba vond geen antwoord meer en zo wonnen wij een snel te vergeten match dankzij de rebounds (19) van Vic en de vrijworpen van Lucas.

Volgende week naar leider Boom, waar uit een ander vaatje zal moeten getapt worden.

 

Wij onthouden deze keer ……. zo weinig mogelijk.


jOjO


 

Punten: Bram 2, Kjell -, Mathias 0, Jérôme 1, Glenn -, Vic 16, Lucas 17, Nico 16 ,Lorenzo 2, Philippe 10

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,