albums

2018 DEC 01 2B|SAFE TIENEN A - LANDEN

2B|SAFE Tienen - LSV Landen 69 - 70

Van de hemel van Vorst naar het vagevuur...

Ondanks de teleurstellende uitslag was het een hoogdag voor het basketbal in de regio. Een wedstrijd met veel intensiteit zoals een derby hoort te zijn, en bovendien een rechtstreeks duel voor de 1ste plaats.

Landen was afgezakt met massa's supporters en gelukkig was er door onze "straffe bierenavond" ook luidruchtige Tiense vocale steun.

Tienen startte goed en kwam 8-2 voor, maar toen begon de motor te sputteren door enkele onnodige balverliezen die telkens werden afgestraft door de tegenstrever waardoor Q1 eindigde op 19-19.

De center van Landen bleef een gesel voor onze defence (22 punten in totaal) en aanvallend kregen wij moeilijk kansen gecreëerd waardoor de rust werd ingegaan met een 32-38 achterstand.

Ook in het 3de Q zat er niet meer in dan aanklampen (17-18) alhoewel onze verdediging stilaan meer vat kreeg op de Landense grote jongen.

Het Tiense eindoffensief mocht er dan wel wezen en bracht ons in de laatste minuut nog terug tot 69-69, maar helaas het mocht niet zijn: met hun 2de vrijworp pakten de Landenaars de punten mee naar huis.

Wij hadden het moeilijk om tegen de stugge verdediging van de tegenstrever aan kansen te komen en Landen was leper dan onze jongens. 

Toch te vermelden de 20 rebounds van Barima en de degelijke 17 op 28  (61%) vrijworpen.

Eén conclusie kunnen wij reeds trekken: als wij kampioen willen spelen zullen wij in Landen moeten gaan winnen!!!

Nu even de wonden likken en dan er weer vol tegen aan.

jOjO

 

Punten: Verboomen 3, Backeljauw -, Faes 13, Thienpont 10, Luyckx 0, Barima 10, Van Doninck 18, Vandecauter 0, Nys 9 en Declerck 6

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,