Als terriërs de bal aanvallen

Een bezoekje aan Wikipedia leert ons dat de plaatsnaam Landen zijn oorsprong vindt in Londhinios, wat zoveel zou beteken als: nederzetting van de wilde. Datzelfde Wikipedia vertelt ons ook dat terriërs gefokt werden voor de jacht op klein wild. Het was er aan te zien.

Iedereen was wakker. Landenaars kwamen eens over de middellijn amper aan dribbelen toe. De bezoekers die net als Tienen enkel van leider Betekom verloren, werden meteen vastgezet. Soms iets te hevig, wat wel foutenlast opleverde maar effectief was het wel. In de hele eerste helft kon Landen maar twee keer scoren… vanaf de vrijworplijn. Ruststand: 17-2. Overhaaste passing en slordige afwerking verhinderden een grotere voorsprong.

In de tweede helft was het spelen en laten spelen. Brecht gunde iedereen heel wat speelminuten. Nieuwkomer Jayden scoorde twee keer en Senne maakte zijn eerste punten bij de benjamins. Het blijft mooi om zien hoe deze spelers elkaar steunen, aanmoedigen en vooral plezier beleven aan het samen basketten. Tienen gaat voor stek twee in de reeks en Landen zal zich de nummer 7 van Tienen nog lang herinneren. Knappe wedstrijd van Nand en een dikke merci aan de twee clubrefs van dienst.

In onderstaande link zie je wat er gebeurt als terriërs de bal aanvallen.

Tags: 

Black Devils Vorst - 2BSafe Tienen HSE A (83-77)

2BSafe Tienen zakt af naar Vorst voor een uitwedstrijd tegen de Black Devils.
Quarter1 (21-17)
De Black Devils starten met een snel spel op het scherp van de snede.  Hierdoor komen de centers niet tot hun recht en zijn we vooral aangewezen op shoots. Ook ligt het aantal turn-overs veel te hoog.
Quarter2 (30-26)
De coach probeert verschillende combinaties om meer inside te spelen maar met beperkt succes.  Door de zware druk vanwege de Black Devils, vinden de 2BSafe spelers elkaar niet altijd en wordt veel energie verspeeld.
Quarter3 (14-21)
2BSafe begint samen te spelen en kan meerdere malen door de defense van Black Devils breken.  Hierdoor kan 2BSafe zelf even over de Black Devils springen maar net voor het einde van het quarter maken de Black Devils de voorsprong ongedaan.
Quarter4 (18-13)
De vermoeidheid begint door te wegen bij 2BSafe waardoor we een herhaling zien van Q1 en Q2.  Het spel is gespeeld.
Samenvatting:
De Black Devils speelden een zeer snel en intensief basketbal. Eveneens konden ze, ondanks hun kleinere spelers, 2BSafe weghouden van onder de bucket.  Ook bleef de bal teveel plakken bij de spelers met veel turn-overs en relatief weinig assists als gevolg. 2BSafe heeft zich laten verrassen door het hoge tempo en intensiviteit van het spel.  Les geleerd en volgende keer beter.

ratio 2-punt 22/47 (46.8%) - ratio 3-punt 5/22 (22.7%) - Shots 18/26 (69,2%) - OffenseRebounds 10/42 (23.8%) - DefensiveRebounds 24/33 (72.7%) - Steal versus turn-over 10/20 (50%)

Tags: 

Pagina's