CHAMPSTORE

Over ons

De stelling “Champagne hoeft niet duur te zijn” loopt als een rode draad door heel het concept. Niet de commerciële grote huizen komen hier aan bod, maar wel de kleine huizen met hun typische eigenschappen, karakter en smaak. Je voelt en proeft nog de hand en de stempel van de producent.

Tijdens mijn weekendwerk in “De Kleine Kauter” te Roosbeek kreeg ik de smaak van het horecaleven te pakken.

Inmiddels studeerde ik aan de welbefaamde hotelschool “Ter Duinen” te Koksijde. Tijdens mijn laatste jaar liep ik stage in het kasteel “D’Hulhaege” te Deinze, waar zich één van de grootste wijnkelders van Oost-Vlaanderen bevond. In Avignon vervolledigde ik mijn stage in het midden van de Côte-du-Rhone, vlakbij Châteauneuf-du-Pape. Dit smaakte naar meer, zo koos ik voor het specialisatiejaar “Wijn en Drankenkennis”. Als kers op de taart mocht ik stage doen te Reims, bij Château “Les Crayères – Gérard Boyer(***)”. Ter plaatse is een immense wijnkelder van zo’n 86.000 flessen en een 1200-tal verschillende soorten champagne.

Mijn eerste werkervaring genoot ik bij “Salons Lassaut” te Holsbeek. Vervolgens ging ik mijn kennis uitbreiden in restaurant “The Paddock” te Keerbergen en in restaurant “Lipsius” te Overijse. Hier beoefende ik de functie van Maître d’hotel – Sommelier.

Sinds 2008 heb ik de horeca vaarwel gezegd. Maar aangezien een passie moeilijk los te laten is, is  het mijn doel om via Champstore mijn kennis en interesse aan U over te brengen.

In 2011 werd Champstore uitgebreid met zorgvuldig uitgekozen wijnen!
Daarom kwam mijn vrouw, Tina Dehennin, zich vervoegen in de zaak.
Op onze huwelijksreis naar de Provence zijn we selectief op zoek gegaan naar klassewijnen en hebben die volgens ons dan ook gevonden.

Wij staan steeds tot uw dienst.

Philippe & Tina

Openingsuren winkel:

Maandag van 14u tot 18u

Dinsdag & Donderdag van 18u tot 20u

Zaterdag van 10u tot 18u

of na afspraak

Website: champstore.be

Contact: Tina Dehennin


Sint-Truidensesteenweg 471 Tienen - 3300 Tel: 0471/64.55.30 - 0497/62.52.48