Verslagen miniemen en pupillen 07 oktober 2017

Pupillen: Landen - U14:  101 - 17

 
Moedige wedstrijd van onze U16-ploeg.   Positief was dat de manschappen practisch allemaal aanwezig waren voor deze wedstrijd tegen de buren van Landen.
Ondanks een felle pressing van de thuisspelers (waarom er 40 minuten moet gepresst worden tegen onze jongens - en meisje - die met moeite de bal over de helft krijgen, dat blijft toch een raadsel want veel leren doen die dan ook niet), probeerden onze U16-spelers te combineren. Enkele goed uitgespeelde kansen werden echter de nek omgewrongen waarop de Landense thuisspelers gretig de tegenaanval speelden. Ruststand 47 - 5.
Na de break werd de pressing nog opgevoerd zodat wij nog nauwelijks tot aan de ring van de tegenstrevers kwamen.
Eindresultaat 101 - 17.
Kop op jongens  en meisje: elkéén heeft al wel een moeilijke periode gehad in basketland en onthoud goed, na regen komt zonneschijn. AVE
 
Miniemen: Landen - U16: 58 - 49
Afgeschilderd als de tweede beste ploeg van onze reeks (na Overijse), begonnen onze jongens complexloos aan de derby. Landen nam de beste start, maar Tienen bleef aanklampen en speelde aardig mee (1 Q. : 16 - 12 voor de thuisploeg).
Landen nam de teugels in handen en vergrootte de voorsprong. Onze ploeg kwam in foutenlast en moest noodgedwongen in zone vluchten (Q2: 18 - 8 en 34 - 20 aan de rust).
Tienen nam nu zelf stevig de wedstrijd in handen, domineerde in verdediging en in de rebound en kwam warempel terug in de wedstrijd (Q3 11 - 18 en tussenstand 45 - 38).
Onze jongens gingen op hun elan verder en naderden tot op 3 punten (50 - 47), maar foutenlast (2 spelers met 5 fouten) en gebrek aan koelbloedigheid nekte onze ploeg en Landen kon verder uitlopen tot 58 - 49 aan de eindmeet. AVE