07 Oktober - U12 "TERRIERS TIENEN': Te laat wakker ...


Te laat wakker.

Pas in 1970 viel in de omgeving van Tienen de beslissing om de vijfdagenwerkweek ook in het onderwijs in te voeren. De vrije zaterdagvoormiddagen waren vanaf dan een feit. In de eerste helft van de U12 wedstrijd tegen Betekom begreep ik ook waarom. Het moet zo zijn dat leraren in die tijd al vaststelden dat het concentratievermogen en de alertheid bij onze kinderen na vijf schooldagen sterk afnemen.

Sommigen leken te dromen van het bed waar andere ploegmaats jammer genoeg ongetwijfeld nog inlagen, anderen daagden ziek of wat te laat op. Maar de meesten waren er gelukkig wel, net als de nodige inzet!

 

Laat ons het daarom enkel hebben over de tweede helft tussen de twee ongeslagen U-12 ploegen. De poedeltjes uit de eerste wedstrijdhelft trokken hun terriërplunje tijdens de rust aan en toonden hun vechtersmentaliteit. Op een basketveld is dat iets positiefs! Verdedigend werd weer volop gebeten en geklauwd. De zieke Pipa die daarom aanvallend een mindere dag kende, legde samen met Merel de daarvoor vlot scorende reus van de tegenstander aan banden. Nand vond zijn tweede adem, die hij eerder misschien spaarde voor zijn voetbalwedstrijd van de namiddag. Alec (3x op rij) maar ook Jayden en Jordy vonden de weg naar de ring. Merel strooide met knappe passes en gelukte shots… bij momenten was het weer mooi om te zien. Uitslag tweede helft: 30 – 30. We vergeten even wat er voor halftien gebeurde. Maar het moet gezegd zijn, Betekom was groter en sterker.