17/02/2018 Verslagen U16 2B|SAFE TIENEN

Wij zijn aan de derde wedstrijd van de terugronde, dit met wisselend succes.

De wedstrijd in en tegen Leuven Bears was een maat voor niets in die zin dat wij met zeven spelers aanwezig waren, spijtig genoeg waren de afwezigen onze grootste centers en de spelverdeler zodat deze wedstrijd gecatologeerd kan worden als "wedstrijdje schade beperken". Zoals gevreesd lagen wij onder in de rebound en werden wij voorbijgelopen door hun veelvuldige tegenaanvallen.

Eindstand: 98 - 25

 

De tweede verplaatsing (de verste in deze reeks) naar Merchtem Eagles was nog een stukje erger qua manschappen want zes spelers aanwezig en weeral geen gestalte in de ploeg.

Maar, de vechtlust was wel aanwezig en met de moed der wanhoop hebben onze jongens zich kranig verdedigd. De eerste en tweede Q. bleven wij op een menselijke afstand van de thuisploeg en,  hadden wij niet zoveel lay-ups gemist (acht in totaal de eerste tien minuten) zouden wij op gelijke hoogte gebleven zijn (18 - 11 eerste Q., 16 - 9 tweede Q.) en 34 - 20 aan de time.

Zoals gevreesd begon de fysieke strijd zwaar door te wegen en werden wij weggeveegd tijdens de derde Q. (28 - 11), om dan tijdens de laatste Q. toch nog gelijke tred te houden (13 - 12)

Eindstand: 75 - 43

 

Onze eerste thuiswedstrijd tegen BC Grimbergen moest er "boenk erop zijn", want volgens de resultaten van de vorige wedstrijden waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. En inderdaad, in aanvang van deze wedstrijd liep de score gelijkopgaand (4 - 4, 8 - 8), met een pak fouten bij onze jongens. Een noodzakelijke overschakeling naar zone bracht soelaas want de bezoekers waren heel ongelukkig in hun afstandshots, en met succesrijke tegenaanvallen aan Tiense zijde werd er een kloofje geslagen (18 - 10 na 10').

De suikerjongens kwamen onder stoom, de bezoekers probeerden met een press de Tiense opmars te stuiten, tevergeefs echter, want een duidelijke voorsprong was het resultaat aan de time (23 - 7 tijdens de 2de Q.) en 41 - 17 aan de time.

De derde Q. was om te vergeten (lamlendig spel aan beide zijden en 12 - 11 als score in deze Q.), en een vierde Q. dat vrij productief was aan beide zijden (19 - 13 en 76 - 41 als eindstand)

AVE