Geweldige match

Na de overwinning tegen Diest van vorig weekend gingen onze jongens vol vertrouwen naar Machelen, een oudere ploeg met veel ervaring en enkele oud-sterspelers.

Het 1ste kwart hadden wij het moeilijk om het shot van hun nummer 9 te stoppen, maar onze goed uitgevoerde motion offense met veel inside spel hield ons in de wedstrijd (17 - 15); vanaf het 2de kwart slaagden wij erin ons geduldig aanvalsspel af te wisselen met enkele snelle tegenaanvallen, met als resultaat een hoopgevende 15 - 22. Deze voorsprong werd niet meer prijs gegeven in het 3de kwart (21 - 22) en in het laatste kwart werd Machelen dan zenuwachtig, forceerde de shots en maakte fouten waarvan wij bijna feilloos gebruik maakten om met vrijworpen de voorsprong uit te diepen tot 71 - 83: een hoge score die het vertrouwen voor de volgende wedstrijden nog zal aanscherpen.

Grote uitblinker was Jérôme met 29 punten, 6 rebounds, 6 steals en 10 op 11 vrijworpen, terwijl Rien 7 op 8 shots scoorde.

Glenn lukte op het eind van de match enkele verlossende korven vanop halve afstand, en wat dan te zeggen van Alexander die voor zijn heroptreden dadelijk 30 minuten mocht opdraven en op het einde nog secuur zijn vrijworpen omzette.

Brent en Mike heersten onder de borden.

Punten: Alexander 3, Jérôme 29, Glenn 16, Yoni 0, Brent 12, Sven 0, Mike 9, Rien 14