Clubinfo

In 1951 werd RACING CLUB BASKETBAL TIENEN opgericht. Het terrein bevond zich op Berberendael, achter het huidige KVK-stadion. Er werd natuurlijk in open lucht gespeeld en op “gestampte aarde” zoals in het aansluitingsformulier bij de Koninklijke Belgische Basketbal Bond staat. De club speelde in de jaren zestig van vorige eeuw zelfs in 3de nationale.

Door allerlei tegenslagen staakte deze club haar activiteiten. Er werd een nieuwe ploeg opgericht in de Provinciale Normaalschool Tienen. "Racing Club Tienen - 660" zag het licht in 1974.

Daarnaast ontstond in 1984 uit een groepje liefhebbers Basketbalclub (BBC) Tienen dat in 4de provinciale van start ging. In de loop van het seizoen '85-'86 kreeg BBCT versterking van heel wat spelers van "BC Hoegaarden" dat onverwachts de activiteiten stopzette.

In 1990 besloot PNT de boeken te sluiten en alle spelers, uitrusting en stamnummer (660) aan BBC Tienen over te maken. Door die overname ontstond er een stevige basketbalploeg, die als doel had iedereen de kans te geven om in Tienen basketbal te beoefenen.
Naast een seniorploeg en een ploeg “anciens”, werden jeugdploegen en een damesploeg opgericht. Men speelde toen in de kazerne, PISO-zaal (ondertussen afgebroken). Op dit ogenblik is de Sportschuur, Hal 2,onze thuisbasis.


  


 

  

Fotoalbums vind je HIER