SOBA Antwerpen - 2B|SAFE Tienen 75 - 61

Te afhankelijk van Vic ...

Reeds van bij de start kwam het gros van ons scorend vermogen van Vic, die de eerste 2 fieldgoals voor zijn rekening nam. Maar na 2 vrije 3-puntshots op een rij van SOBA moest onze coach al na 2 min ingrijpen met een time-out. Weinig beterschap hierna, want wij vonden geen antwoord op de snelle balcirculatie van de tegenstrever die een te soft verdedigend Tienen met simpele screens te grazen nam. Q1: 25-18.

Het 2de Q werd aangevat in zone, maar 2 balverliezen en een 3 op 3 aan 3-punters van SOBA deden ons al snel opnieuw in man overgaan. Het verschil bleef schommelen rond 10 / 12 punten, dankzij vooral individuele acties. Jérôme kon na 8 min al naar de bank met 4 fouten en aan de rust had SOBA een kloof van 14 punten uitgebouwd. (45-31).
De coach had er zeker op gewezen dat 45 punten binnen krijgen in een helft niet kan en onze jongens kwamen met een andere mentaliteit uit de kleedkamers. Met een strakke defense werd aan de achterstand geknabbeld: 52-49 na 8 min, dankzij een 0-11 run en 55-49 eind Q3.
Het 4de Q werd in dezelfde geest verder gezet en op 5 min van het eind gingen wij over SOBA: 56-57.
Maar het was Lucas zijn dagje niet en ook van de anderen kwam weinig scorend vermogen, dus viel er te veel last op de sterke schouders van Vic: in de laatste 5 min scoorden wij nog slechts 4 punten en kon SOBA opnieuw uitlopen tot 67-59 in de 9de min. De ploeg wilde dan te overhaast de kloof opnieuw dichten, waardoor het verschil nog opliep tot een overdreven 14 punten.
 
MVP is zonder discussie Vic met 23 punten aan 75%, 12 rebounds en 7 steals, maar aanvallend kreeg hij te weinig hulp van de ploegmaats met slechts 7 punten van de second union. Geen verwijt, kan gebeuren, zeker op een zondagmorgen.
 
Nico is out voor de rest van de heenronde, voor Waut wachten wij op het medisch bulletin.
 
Volgende zaterdag komt ongeslagen leider Boom op bezoek. Onze plaats in de stand laat ons toe hiernaar uit te kijken.

jOjO
  
Punten: Maes 12 , Backeljauw 2, Faes 5, Thienpont 3, Taverniers 0, Barima 23, Van Ruysevelt 14, Nys -, Geerinckx 0, Offermans 2, Declerck -, Moens -