Vabco Mol - 2B|SAFE Tienen A 72 - 85

Schitterend teamwerk
 
Met een sterk gehavende ploeg moesten wij naar Mol: Nico en Waut nog steeds out, maar ook Bram en Phil raakten niet speelklaar. Mathi was bovendien nog twijfelachtig.
Maar het zelfvertrouwen van coach en spelers is eindeloos dit seizoen en Bert en Jonas kwamen vanuit de B-ploeg versterken. Voor Bert letterlijk te nemen. (...)


Vabco startte het best en kon tot 7-5 de leiding houden waarna onze jongens over namen.

Tot 14-17 in min 7 bleef het gelijk opgaand, maar toen sloegen Lucas en Vic een kloofje van 9 punten (14-23) dat Mol nooit meer kon dichten.
Q1 werd afgesloten met een 19-27 voorsprong en Q2 werd die geconsolideerd (36-45) dankzij 3-punters van Glenn en een geslaagde invalbeurt van Bert.
Ook in de 2de helft bleven Lucas en Vic de verdediging van de tegenstrever voor onoplosbare problemen stellen en konden wij de match vrij eenvoudig onder controle houden.
Het gespleten ooglid van Lucas leek hem niet te deren. Ook Q3 werd gewonnen (17-18) en wij bleven voortdurend een bonus tussen 8 en 13 punten houden.
Even werd het nog spannend toen Mol terug kwam tot 6 puntjes (64-70) maar Mathi en weer Lucas repliceerden , terwijl de 2de en 3de 3-punter van Lorenzo de deur definitief dicht deed.
Een 4 op 4 aan de vrijworplijn van Kjell en Lorenzo in de slotfase kon de vreugde slechts vergroten.
 
MVP is dit keer het team, maar buiten de punten toch te vermelden de 15 rebounds van Vic, de 8 assists van Lucas.
Met slechts 7 turnover speelde de ploeg een erg secure wedstrijd.

jOjO
  
Punten: Maes - , Backeljauw 3, Faes 5, Thienpont 3, Taverniers 7, Barima 24, Van Ruysevelt 24, Nys -, L. Geerinckx 15, Offermans -, Declerck -, Moens 4, J. Geerinckx 0.