Hasselt BT - 2B|SAFE Tienen 65 - 61

Blijven winnen, zelfs met een halve ploeg
 
Onze gekwetstenbank werd nog aangevuld door Mathias. Het wordt daar echt een gezellige boel.
Onze 6 overgebleven spelers werden dit keer bijgestaan door Brecht die nuttig inviel en de coach toeliet rustpauzes voor zijn andere spelers in te lassen. (...)

In Q1 speelden beide ploegen haasje over (12-15), maar al spoedig bleek dat het jonge Hasselt slechts moeilijk een antwoord vond op onze zonedefense.
Glenn bracht begin 2de Q een eerste afscheiding met zijn 2de 3-punter (12-18), wat snel ongedaan werd gemaakt door Hasselt (24-25 aan min 5), maar in het zicht van de rust bracht Lorenzo ons met een 3-punter op 29-38.
Na de hervatting kwam Hasselt onmiddellijk opzetten naar 37-38 met 2 opeenvolgende 3-punters. Tijd voor onze coach om een time out te nemen en de organisatie opnieuw af te stemmen.
Het verschil bleef dan rond de 5 punten schommelen maar werd dan door Lukas en opnieuw Lorenzo uitgediept tot 48-60.
Hasselt klampte aan, probeerde hoog druk te zetten maar Lukas nam dan de match in handen met splijtende drives naar de ring. Hasselt kwam nog terug tot 61-64 maar een gelukte vrijworp van Vic deed de deur dicht op enkele seconden van het einde.
Het was geen streling voor het oog, maar wij wonnen op wilskracht en dankzij het talent van Lukas. Jérôme was dicht bij een triple double met 8 punten, 11 rebounds en 9 assists.
 
Rust voor de rest van het jaar en afspraak op 4 januari voor de wedstrijd tegen de 2de van de rangschikking Lommel. Hopelijk dan met opnieuw een voltallige ploeg.

jOjO
 
Punten: Maes - , Backeljauw 4, Faes -, Thienpont 8, Taverniers 10, Barima 13, Van Ruysevelt 19, Nys -, L. Geerinckx 11, Offermans -, Declerck -, Ylen 0.