De Prizze spreekt ...


Einde competitie door een onzichtbaar beestje.


Beste trainers, spelers, supporters en sponsors,

Na de dubbelslag (kampioen + bekerwinst ) van vorig jaar werd er reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe seizoen. Onze vorige twee edities in landelijke werden telkens afgesloten met een sisser en dit wilden we kost wat kost vermijden met de nodige versterkingen.

De behaalde resultaten overtroffen onze stoutste verwachtingen. Zelfs op het moment dat onze kern flink uitgedund was door blessures bleven we de overwinningen aan mekaar rijgen. Tegen Boom moesten we onze meerdere erkennen, doch dit is geen oneer, zij waren vanaf de start een gedoodverfde kampioen. Veel te sterk voor onze reeks, nogmaals dikke proficiat Phantoms Boom.

Na deze nederlaag stonden er nog vier wedstrijden op het programma en hiervan wilden we gretig gebruik maken om onze tweede stek te verzilveren, iedereen zag het zitten. Proficiat staff en spelers.

Maar toen sloeg het noodlot toe en de ganse wereld werd op zijn kop gezet door Covid-19, met alle gevolgen vandien, einde competie en nog veel meer ellende.


Ook onze B en C teams hebben een mooi parcours afgelegd, met respectievelijk een derde en zesde plaats in de plots afgebroken competitie. Proficiat mannen.

Naast onze seniors hebben ook alle jeugdploegen het allerbeste van zich gegeven, niet altijd in de beste omstandigheden, maar dankzij de tomeloze inzet van de trainers werd er veel progressie geboekt. Bedankt trainers, jullie waren (zijn) top.

Een speciale pluim toch ook voor Alain en de jeugdcel die wekelijks bergen werk verzetten om de jeugd in de beste omstandigheden te laten trainen en spelen. Dat niet enkel het sportieve telt werd bewezen door de vele acties die ze georganiseerd hebben in het kader van de Warmste Week. Schitterend moment voor de club toen onze Koen live verhaal kon doen op de radio en met enige trots kon verkondigen dat we in samenwerking met NVV Tienen en Joggers Tienen zowaar meer dan 4.100,00€ konden schenken aan het Prieeltje te Hakendover.

Indien we even vooruit blikken naar de nabije toekomst kunnen we enkel vaststellen dat heel wat mooie sportevenementen niet kunnen doorgaan door het Coronavirus. Jammer, maar ook zeer

begrijpelijk, want geen enkele sportactiviteit primeert boven de wereldgezondheid.

Laten we als baskettters het voortouw nemen en ons steentje bijdragen om verder onheil dat door sommigen nog steeds onderschat wordt, te voorkomen. Volgens een nieuwbrief van Basketbal Vlaanderen brengt de basketbalcompetitie wekelijks 500.000 spelers op de been, supporters niet meegerekend. Als we die allemaal kunnen sensibiliseren en zij op hun beurt ook hun vrienden en kennissen, dan komen we met zijn allen al een hele stap dichter bij de beoogde doelstellingen van de overheid. Laten we ons dus voor een tweede keer dit seizoen sociaal engageren en gebruik je Facebook op een nuttige manier; post deze noodzakelijke oproep bij je vrienden en vraag hen om zoveel mogelijk te delen, als team kunnen we veel bereiken.

Een fiere, maar toch ook bezorgde voorzitter.