Voorbereiding seizoen 2021 - 2022

Aan onze leden en supporters,

Aangezien onze contacten het laatste jaar sterk werden beperkt en in afwachting van betere tijden, hierbij wat info over de voorbereiding van het seizoen 21-22.

Onze A-ploeg promoveert dus naar L1: een unieke prestatie in de lange geschiedenis van de club; wij gaan er niet lyrisch over doen, want het zal hard werken en veel zweten worden, maar dat heeft deze groep nooit afgeschrikt. In ieder geval: een dikke proficiat want afgedwongen met een schitterende prestatie 2 seizoenen terug.

Andreas Audoore is guard en komt over van Aarschot A en komt ons versterken samen met André Ndiremba, een center van Leuven Bears B. Nick verlaat ons. Verder blijft de hele A-ploeg.

De B-ploeg wordt een jaartje ouder maar blijft even ambitieus naar de top 3 mikken, terwijl onze C-mannen vooral hopen van blessures gevrijwaard te blijven... 

Bij de jeugd komen er een U14B ploeg en een U18 ploeg bij.

(klik "lees meer")

Wij verhuizen voor al onze wedstrijden naar Hal 3, op zaterdag: 1 jeugdploeg om 12:30 en de 3 seniorploegen vanaf 16:30 en op zondag vanaf 9:30 uur tot 15:30 uur (6 matchen) – elk WE kunnen wedstrijden ingepland worden. Hiervoor worden door de stad de nodige aankopen van scoreborden en shotklokken gedaan en wordt de belijning aangepast.

Reeds vanaf volgend seizoen is het de spelers verboden om met buitenschoeisel in de zaal te komen en zijn zij verplicht om vooraf langs de kleedkamers te passeren. Zie ook ons nieuw intern reglement.

De competitie start op 26/9 voor de seniors, U10 niv 4 en U8, op 5/9 voor U12 niv 3, op 12/9 voor de U10/ niv 3 en op 19/9 voor de overige jeugdcategorieën.

Wij verhuizen met onze kantine naar de 1ste verdieping tussen Hal 2 en 3..

Op donderdagavond, wanneer alle ploegen trainen, zullen wij voortaan de kantine uitbaten.

Het niet gepresteerde deel van de lidgelden werd terugbetaald aan de leden.

Wij zullen Vrij Begeleid Basketten (VBB) in de zomervakantie organiseren in samenwerking met ARKTOS, een Vlaams expertisecentrum voor kinderen en jongeren  in kwetsbare situaties  voor wie de aansluiting in de samenleving minder evident blijkt. In de paasvakantie hebben wij een eerste samenwerkingservaring gehad: enkele spelers van de U21 hebben 4 keer basketbalopvang verzorgd…

Wij willen een pool maken van vrijwilligers bij de spelers vanaf U16 die een zo (gemakkelijke) cent willen bijverdienen.

In 2021 Viert de club haar 70-jarig bestaan. Een werkgroep wordt opgericht om de festiviteiten te organiseren en initiatieven uit te werken.

Onze zomerkampen zullen doorgaan in Hal 2 van 19 tot 23 juli, van 26 tot 30 juli en van 2 tot 6 augustus.

De start van de trainingen van de senior- en jeugdploegen is gepland vanaf +/- 15 augustus.

Wie wil meewerken aan de verschillende projecten wordt met aandrang verzocht nu uit zijn bubbel te komen. Een mailtje via het “contact” op onze website volstaat.

Een sportieve groet vol hoop op een normaal seizoen

Het bestuur.