12/03/2023 2B|SAFE TIENEN U12B – SHARKS DIEST 41 – 36

Verassende spannende wedstrijd want op papier leek dit een gemakkelijke opdracht gezien de voorgaande confrontaties met ruime overwinningen van onze ploeg.
De start was gelijklopend met afwisselend de thuisploeg alsook de bezoekers die de leiding namen (gelijke stand 14-14 na 10’). Er waren geen gemakkelijke korven en er moest gewerkt worden voor het balbezit in verdediging, wat een heel mooie tweestrijd gaf voor de toeschouwers. Stand aan de time: 23 – 24.
De coach drong tijdens de rust aan om een tandje bij te steken in verdediging en speciale (verdedigend) aandacht te besteden aan de betere spelers van Diest (lees : uit de wedstrijd houden).
Dit werd dan ook uitstekend uitgevoerd tijdens de tweede time, met nog een meer overtuigende vechtlust voor elke balbezit (met toch wel enkele blessures als gevolg bij onze spelers). 31-30 na de derde quarter.
In een prangende einde konden onze meisje en jongens het hoofd koel houden en het laken naar zich toe trekken. Een definitieve (kleine) kloof werd geslagen met de overwinning als gevolg.
Proficiat en dank u voor het aangeboden spektakel.

EINDSTAND => 41 – 36