HSE B tegen Zaventem - Jets Zaventem HSE A (68-71)

Vandaag wordt er gespeeld tegen een topper van de competitie namelijk Jets Zaventem.  Deze staan op gedeelde eerste plaats in de ranking.
Quarter1 (17-17)
Het eerste quarter is een harde strijd tussen de twee ploegen.  De defense van de Jets werkt zeer goed waardoor er vooral vanop de rand van de zone moet gespeeld worden.  Peter heeft duidelijk zijn korte haar achteruit gekamd en gaat er tegenaan met enkele mooie punten.  Een mooi quarter.
Quarter2 (15-18)
Tijdens het tweede quarter laat de defense wel eens een steekje vallen maar toch zijn de ploegen aan elkaar gewaagd.  Een mooie prestatie.
Quarter3 (17-16)
Het typische dipje van het derde quarter komt er niet en met enkele mooie acties en driepunters kan HSE-B een punt terugpakken op de Jets.  Het laatste quarter wordt dus beslissend.
Quarter4 (19-20)
Het laatste quarter is een echte triller.  HSE-B slaagt erin om over de Jets te springen met enkele punten maar wordt dan terug op 1 punt achterstand gezet met minder dan een minuut op de klok.  We hebben balvoordeel en kunnen via een time-out de aanval inzetten vanop de aanvallende zijde.  De bal gaat mooi rond maar niemand durf de aanval in te zetten tot Joeri het ijs breekt en via een shoot probeert maar helaas. De bal wil niet vallen in het net en de Jets komen in balbezit.  Via enkele fouten proberen we nog terug in het spel te komen, maar de strijd is gestreden.
Samenvatting:
Een overwinning tegen een reeksleider zat er zeker in.  De defense van de Jets kon HSE-B goed afhouden waardoor 2BSafe vooral aangewezen was op shoots.  Met 30 pogingen voor een driepunter in combinatie met een slecht percentage van rebounds in de offense, kwamen de Jets teveel in balbezit. Ook was de efficientie van de Jets in hun shoots een stuk beter. Uiteindelijk is het toch de defense van de Jets dat het verschil maakte en hen de overwinning heeft bezorgd. Mooi resultaat. 

ratio 2-punt 16/37 (43%) - ratio 3-punt 8/30 (26%) - Shots 12/15 (80%) - Offense Rebounds 7/43 (16%) Defensive Rebounds  25/32 (78%) Steals/turn-over: 5/11  - Top score: Joeri(16), Peter(13), Faust/Kenny(11)  Top assists: Kenny(2)

Tags: