Bavi Vilvoorde - 2B|SAFE Tienen 63 - 70

Een harde noot om kraken.
 
De vraag voor de wedstrijd was wel hoe onze jongens het nipte verlies thuis tegen Landen zouden hebben verwerkt.
Dat het geen gemakkelijke verplaatsing zou worden naar de 4de in de rangschikking kon iedereen wel bevroeden...

Het 1ste Q verliep gelijk opgaand (12-14) en ook in Q2 konden wij geen afstand nemen van een jong en enthousiast Vilvoorde dat telkens als wij uitliepen wist terug te komen: 29-32 aan de rust.
Deze accordeonmatch werd verder gezet in de 2de helft waarin wij enkele keren tot een 10-tal punten uitliepen, maar telkens onze voorsprong zagen wegsmelten.
Vilvoorde had duidelijk meer 3-puntshot in huis dan wij.
Desondanks bleven wij elk Q nipt winnen (Q3 13-14 en Q4 21-24) dankzij ons reboundoverwicht (12 en 11 voor Freek en Victor), een sterke defence en enkele 3-punters die er dan toch eindelijk kwamen.
Een secure Mathias en Freek wisten dan toch de zwaar bevochten zege mee te nemen naar Tienen.
Toch te vermelden de degelijke 16 op 28  (57%) op de vrijworplijn: zijn wij dan eindelijk verlost van dit pijnlijk minpunt?
Ondanks het verlies van Landen tegen Fenics Leuven blijft de conclusie van vorige speeldag geldig: als wij kampioen willen spelen zullen wij in Landen moeten gaan winnen.
Als beloning mochten de spelers en de scoutster na de wedstrijd op de foto met Kay Styles. Eens wat anders dan bookes met eike.
 
jOjO
 
Punten: Verboomen 3, Backeljauw -, Faes 16, Thienpont 11, Luyckx 2, Barima 8, Van Doninck 19, Vandecauter 0, Nys 11 en Declerck 0