05/01/2019 2B|SAFE Tienen A - Lubbeek B-Ball Stars: 76 - 58

Het was hard "werken - dag"... 

Geen feestmatch voor onze jongens die bij wijlen met holderdebolder basketbal uitpakten.
Anderzijds speelde Lubbeek een veel sterkere partij dan in de openingswedstrijd van het seizoen.
Het 1ste Q was degelijk met een 19-10 voorsprong als resultaat, maar hier konden wij geen vervolg aan breien in Q2 dat zelfs met 15-16 werd verloren.
Na de rust bleven wij missen en kwam Lubbeek zelfs terug tot 4 punten. Hun zwanezang, want daarna liepen wij weer uit tot 53-44 aan het eind van het Q.
Een verdienstelijk Lubbeek was vermoeid, kwam in foutenlast en met een degelijk laatste Q kwam er nog bijna een twintiger verschil op het scorebord.
Als samenvatting even de coach citeren: "Een match winnen zonder één driepunter te scoren (0 op 18, wablief?) is een prestatie op zich ...."
Hoe hebben wij dan gewonnen? Een verpletterend reboundoverwicht (7 aanvallende rebounds van Freek), een hoop steals (19) en een snelle transitie leidden tot vele easy baskets.
Mathias lukte 10 steals; het hadden er nog meer kunnen zijn, maar jammer voor hem telt het slechts als er ook gescoord wordt op zijn pas.
En dan de vrijworpen in de eerste helft: oeieoei!! 
 
Punten: Verboomen 0, Backeljauw 2, Faes 9, Thienpont 8, Luyckx 10, Barima 17, Van Doninck 16, Vandecauter 5, Nys 3, en Declerck -
 
Nog even de heropstanding vermelden van onze B-ploeg die onder impuls van Glenn, Bert en Jo, Notre Dame Leuven afgetekend versloeg: 70-54
Een zoete wraak voor de nederlaag aan de tafel van de heenronde. 
Jullie zijn vertrokken jongens!!
 
Volgende week is jullie reporter op skivakantie. Wie schrijft het verslag??

jOjO

Wedstrijdbal geschonken door